Katt-i-natten-rapport

10420-41Känsliga läsare varnas och djurrättsaktivister avvisas å det bestämdaste att läsa vidare.

Igår fick Lakrits (den svarta tussen på bilden, som nu blivit 6 månader) sina kulor borttagna, tatuerat ID-nummer i örat och sin första vaccination mot kattpest. Nu måste han stanna inne några dagar så igårkväll var han sur som ett ägg, högg efter våra fötter och klöstes. Kan ha berott på den hunger som drabbat honom eftersom han inte fått mat på ett dygn.

Vi petade åt honom lite torrkulor i omgångar på kvällen och han blev lite trevligare. Senare på natten grep dock hungern tag i honom igen och maten VAR SLUT i matskålen!!! I sin desperation börjar han gå på jakt inomhus efter eventuella matrester och hittar till sin ljuva lycka några torrfoderbitar i en skokartong som barnen byggt om till leksakslåda åt honom. En skokartong som de tejpat igen, tagit upp en 6-7 cm stort hål i locket, stoppat i en boll med bjällra och några matkulor för att locka honom att leka med bollen i lådan med hjälp av tassen.

Nu var det ju inte bollen han ville åt utan maten - HAN VAR JÄTTE-HUNGRIG!!! Så katt-stackarn stoppar helt sonika ner HUVUDET, FASTNAR och drabbas av förståerliga skäl av PANIK!!! Gissa vilket uppvaknande vi fick kvart i fem i morse när vi får höra katten och sedan får se honom rusa runt i huset med en kartong på huvudet. Han springer in i väggar och möbler utan att se ett enda skit.

När kärleken väl fick stopp på lilla livet och gav honom mat, var han så rädd och skärrad att han tryckte sig kvar i husses trygga famn ett bra tag innan han kände av hungern igen.

Livet är inte lätt när man är liten, förlorat sina kulor OCH måste vara hungrig i svartaste natten.

Kommentarer:
Postat av: Bert

Men Vivan!

Först tar du bort hans kulor, och sen ger du honom torrkulor på kvällen. Grymt, tycker jag!

:)

Postat av: Vivan

Typ frystorkade...!!! Vilken himla tur att man inte vet vad den där katt maten innehåller. 13% aska - kan vara gamla bortskurna.... MAN VET INTE!!!

Heller torrkulor i matskålen - än inga alls där bak. Ja, jag vet, jag ÄR grym! Men det är endast teoretiskt med tangentbordet som skydd. *IRL* så är jag rätt mesig och klen när det kommer till kritan.

2006-08-31 @ 11:32:54

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits