Världens coolaste sticknålar

Måste få visa mitt nya rundsticke-set som jag fått köpa av min stick-idol Barbro i Karlstad. Visst är de helt fantastiska. Barra vetskapen om att jag äger ett sådant etui med 13 par sticknålar ger mig gåshud. Plötsligt har jag förstått varför barnen vill sova i sina nya stövlar. Detta set har fått hedersplats på mitt nattduksbord - det sista jag ser innan jag somnar och det första jag ser när jag vaknar. 

Det är lite som en stor godispåse med bara favoriter i - jag vet inte vilken godis jag ska börja. Tyvärr är det ju inte mer än fyra "sladdar" som kopplas ihop med stickorna så jag kan inte ha mer än en vanlig stick och en kortare rundstick igång på setet samtidigt. Det finns reservdelar att beställa. Det kanske är nästa investering.

Världens coolaste sticknålar


Mina pyssel och handarbeten

Här tänkte jag lägga upp mina pyssel. Jag är passionerad pappersälskare och barnsligt förtjust i allt vad som går att göra med papper. Kort och kuvert är min specialitet. Stämplar, glitter och embossingpulver är förbrukningsvara hemma hos mig.

Det händer även att jag tar fram tapetklister och river tidningspapper till papier maché. Men då gärna med handskar - så jag slipper bli kletig om händerna.

Har en tanke att prova göra eget papper. Så nu håller jag, till min sambos stora förtret, på med att lägga upp ett "papperslager" av gamla äggkartonger och annat som kan vara bra att ha. I sommar blir det till att samla blommer och blad att torka som pynt att lägga i pappret.

Stickar även och virkar lite gran. Har varit insnöad på pärlstickade pulsvärmare som jag strött vida omkring hos släkt och vänner vid födelsedagar och på jul. Mycket bra presenter att ha på lager. Å jätteenkelt att göra dessutom. För att inte tala om hur vackra dessa pulsvärmare är att bära till en tråkig gamal trasa från garderoben. De piffar alltid upp.

Vill passa på att flascha för min stick-idol, vars hemsida ligger här i länklistan brevid. Barbro Wilhelmssons  stick-sida. Denna kvinnas hemsida har blivit en del i mitt web-liv. Det är lika viktigt att kolla in Barbros nya stickningar som att läsa DN på nätet varje dag.

Har även börjat väva. Sätter just nu upp en mattvarp i min farmors (och före det min svärmors gamla) gamla vävstol som nu står hemma i mitt garage.

Garaget ja! Där har jag äntligen fått min kärleks tillåtelse att inreda en ateljé. Så i morgon blir det till att köra till brädgår´n och köpa virke. Helgen är räddad. Det blir spika och såga för hela slanten -  å så lite grilla på Valborgsmässo-kväll så klart.

Jag har blivit med blogg!!!

Nu har jag äntligen blivit med blogg. Det känns bra! Här är jag i stugan och njuter av våren. Hörde storspoven idag - då är det vår! Det är så förlösande med vår. Jag har till och med hoppat hopprep idag när jag var i stallet - så himla kul. Har du inte gjort det på länge så kan jag verkligen rekomendera det. Som att bli barn på nytt.

Jag själv


hits