Försäkringskassans uppdaterade "Bot"

Antar att ni inte undgått sommarens plåga; Basehuter med "Boten Anna". Nu har jag hittat hennes syster, hör och häpna: Hanna på försäkringskassans hemsida!!! De har jobbat hårt med att få en modern hemsida med självbetjäning och även en interaktiv frågelåda där det går att ställa frågor till "Hanna". En digital brutta på nätet som svarar på allehanda frågor.

Det är en slags förutbestämd svarslåda med färdiga svar utifrån något fiffigt schema i någon server på FK. Går att likna lite vid en light-chat i skyddad kanal där det inte behövs något "bot" som städar upp och håller koll. Antagligen är tanken att man ska fråga typ: Hur många föräldradagar får man ta ut som nybliven pappa? Men det är ju bara för trist.

Prova gå in på www.fk.se och bjud ut henne på middag med frågan: Middag? får ni se vad hon svara. Vill ni gå vidare - erbjud henne en: Drink? Mycket roande! Mycket bra för den som inte vågar chatta live med verkliga människor på andra sidan tangentbordet.

Några svar på det man egentligen söker kan vara lite klurigare att få svar på. Sökte själv på: Kontaktdagar? Då slutade hon fungera för tillfället... Fick bättre svar via en artikel i Dalademokraten när jag Googlade. De finns tydligen inte längre. Tyvärr visste inte Hanna på försäkringskassan det. Men det är väl för att hon är mer uppdaterad än jag.

Se för mitt inre, hur jag klär om och blir till en kvinnlig variant av Basehuner - en riktig look-a-like och transformeras till "Groundbusted". Jag flänger in på Allsång på Skansen-scenen och framför i äkta tecnoanda: >> Hanna, Hanna heter hon, å hon kan balla ur så himla fort, hon dyker upp på FK:s kanal, jag kan berätta för dig att jag känner mig sval...>>

Katt-i-natten-rapport

10420-41Känsliga läsare varnas och djurrättsaktivister avvisas å det bestämdaste att läsa vidare.

Igår fick Lakrits (den svarta tussen på bilden, som nu blivit 6 månader) sina kulor borttagna, tatuerat ID-nummer i örat och sin första vaccination mot kattpest. Nu måste han stanna inne några dagar så igårkväll var han sur som ett ägg, högg efter våra fötter och klöstes. Kan ha berott på den hunger som drabbat honom eftersom han inte fått mat på ett dygn.

Vi petade åt honom lite torrkulor i omgångar på kvällen och han blev lite trevligare. Senare på natten grep dock hungern tag i honom igen och maten VAR SLUT i matskålen!!! I sin desperation börjar han gå på jakt inomhus efter eventuella matrester och hittar till sin ljuva lycka några torrfoderbitar i en skokartong som barnen byggt om till leksakslåda åt honom. En skokartong som de tejpat igen, tagit upp en 6-7 cm stort hål i locket, stoppat i en boll med bjällra och några matkulor för att locka honom att leka med bollen i lådan med hjälp av tassen.

Nu var det ju inte bollen han ville åt utan maten - HAN VAR JÄTTE-HUNGRIG!!! Så katt-stackarn stoppar helt sonika ner HUVUDET, FASTNAR och drabbas av förståerliga skäl av PANIK!!! Gissa vilket uppvaknande vi fick kvart i fem i morse när vi får höra katten och sedan får se honom rusa runt i huset med en kartong på huvudet. Han springer in i väggar och möbler utan att se ett enda skit.

När kärleken väl fick stopp på lilla livet och gav honom mat, var han så rädd och skärrad att han tryckte sig kvar i husses trygga famn ett bra tag innan han kände av hungern igen.

Livet är inte lätt när man är liten, förlorat sina kulor OCH måste vara hungrig i svartaste natten.

hits