På fackkurs

Befinner mig på facklig LO-utbildning, Insikter, på Medlefors folkhögskola. Det är allt annat än avkopplande kan jag lova.

Politiska idéologier, produktivitet och tillväxt, en hel dag med LO-ekonomen Lars Ernqvist - det tog till kl. 15.55 innan poletten ramlade ner och jag förstod sammanhanget av vad han pratade om. Nu sliter vi med ett fördjupningsarbete som inte verkar ha någon ende alls... LO - en organisation i förändring. Seminariedag med redovisning på torsdag och jag har inte en blekaste aning hur vi ska hinna med att få allt i ordning och sedan få ihop en vettig redovisning. Men det ordnar sig säkert.

Ikväll har vi bowlat och i morgon är det avslutningsmiddag på kvällen, med riskt för baksmälla på tordag morgon för att senare på kvällen köra hårt i idrottshallen igen. Fredag avslutar vi för hemfärd. Själv åker jag till Härnösand och kommer åter till Luleå natten mot måndag.

Maten här är syndigt god och det är inte för inte som en vecka på Medlefors kallas för en 5-kilos. Försöker motionera så mycket det bara går. Med långa promenader och aktiviteter i poolen och idrottshallen. Nu har snön och kylan kommit så manfallet har ökat på våra morgonpromenader. Tyvärr. Försöker locka med utlåning av både handskar och långkalsonger men det verkar inte hjälpa - börjar tro det är sällskapet det är fel på...

Nå - förhoppningsvis lär man sig väl något här... I come from the swedish fack-union!


PMS-varning

Har fixat min dator, städat och fått ett nytt system installerat. Hittade den här varnings-illustrationen i en gammal mapp.

Jennie - Vad blev det av den?

Vi behöver göra "badgar" på den här så jag kan smycka mig extra några dagar innan det är dags för röd vecka.

PMS-varning


Bubbel-muddar

Det är kärlek att sticka "bubbel". Så himla enkelt och det blir så efftektfullt och roligt.

I helgen ska jag tova gamla ylletröjor i tvättmaskinen så jag har något att ta med och pyssla med när jag åker på kurs i Umeå. En symaskin måste jag ju kunna ställa in på rummet och köra med på kvällarna en stund innan läggdax.

Tänkte mig några muddar och kanske en väska.

Har även tre påsar med gamla kläder, som Rickard har rensat ur garderoberna, att gå igenom. Alltid hittar jag nått att återanvända. Om inte så blir det roliga trasmattor av gamla kläder. Mattor fulla av minnen.


Bubbel-muddar


Pärlstickad julklapp

Har börjat fylla på lagret inför jul. Här är ett par pärlstickade muddar färdiga. Men jag säger INTE vem som ska få dem annat än att de är till någon som Emma tycker väldigt mycket om och som önskat sig ett par vääääldigt länge.

Pärlstickad julklapp


Mina nya skor

Måste bara få kabla ut mina nya fina skor i cyberslangen. Visst är de fantastiskt äckligt gröna!!!


Mina nya skor


Jag själv på Smäck

Här fikar jag med syster efter att ha lämnat av kärleken på busstationen. Lägg märke till de härliga pulsvärmarna!!! Stora och härliga - stickade i Perl på sticka 6. De hör egentligen till min "nätbrynja" som snart är klart - men jag anväder dem till annt också.

Schalen är ett rea- fynd från en boutiqe på söder sedan i sommras. Har inte lyckats lista ut om den är stickad eller virkad... massor av paljetter har den i alla fall och så är den rooooosa!!!


10420-21


Lillstrumpan på fikastund

Var och träffade min älskade älsklings-syster i Umeå förra söndagen. Hon var på visit från schtorschtan Stockholm. Fikade på Smäck - kan verkligen rekomendera stället. Där fanns go-fika, massor av te och delikatess-choklad. Mums.

Anso på Smäck


Internet-trassel

Har tappat min internetuppkoppling hemma!!!

Först fungerade det - så länge jag INTE loggade in och aktiverade mitt uttag hos Bredbandsbolaget. Men när jag fick mitt användarnamn och aktiverade mig - då slutade det fungera. Stjiiiiten också.

Den här veckan jobbar jag stenhårt med att vara på jobbet så mycket som möjligt för att jobba undan. Åker på kurs sedan i två veckor.  Åter hemma i november.

Så det lär inte komma så mycket nytt här på ett bra tag, tyvärr.

Kram på er - speciellt dig Ylva om du är in och läser här. Saknar dig!!! Är det nått jag har så brist på dig!!! 

hits