Jag längtar efter regn!!!

Har på en av mina idolbloggares sidor (http://ogonblickinorr.blogspot.com) hittat detta citat ang. sommaren/årets hitintills torftiga nederbörd och vad som komma skall ifall "statistiken" håller sina löften...

""Årsnederbörden brukar vara ungefär densamma varje år. Om den skall vara det även i år och det som nu saknas skulle komma i form av snö, skulle vi få 12 meter snö innan Julafton, snacka om ryggskott….""

Det är bara ta fram spaden, snöskor och snorkel samt skidor och valla, ifall man skulle få för sig att gå till bagarstugan och hämta bröd eller nått i frysen... Jag måste helt enkelt BÖRJA gilla snö - och det fort som bara tusan! INNAN JUL!!!

Eftersom jag redan bor 20 meter från älven ser jag scenariot av nästa vårs snösmältning framför mig - Lägg ner utbyggnadstankarna - då bor vi i husbåt och tar oss till postlådan med hjälp av roddbåten. Bilen står parkerad PÅ Pålberget och åkgräsklipparn - den får vi slumpa bort till någon lycklig same bosatt vid trädgränsen.

Vi behöver inte mer matjord på gården för att göra gräsmattan klar utan några kraftiga ankare att fästa altanen, tillika nya flytbryggan i. Pax för att fika frukosten i asparnas trädkronor. Å jag kan äntligen lova älsklingen som motarbetat mitt fina planteringsförslag på nya gräsmattan - det blir INTE några buskar nere i hörnet av trädgården. Innan sommaren är slut har vi en finfin sjögräsplantering där nere istället som vi kan kasta kräftburarna i.

Vilken tur att jag köpt nya stövlar. Bäst boka in grannen inför den stundande snöröjningen... LOLLO HJÄÄÄÄLP!!!!

Nya ord att lägga till listan

Ord som fallit glömska under sommaren men nu kommit upp i dagen igen är bl.a. verbet nona: Att bli nonad innebär att något nynnar: nono nononnon noooo, på en melodi som man inte kan texten på medan man blir vaggad i en stor och trygg famn. Nästa ord som kommit upp ur minnets djupa ocean är sustantivet nenne, det är kort och gott välling.

hits