Julklappstips

Har i helgen låtig lugnet landa. Bara tagit det gräsligt lugnt och gjort så lite som möjligt. Legat i sängen tills liggsåren började göra sig påminda. Blivit mer än lovlig bortskämd med frukost på sängen - det är förresten ett bra julklappstips - ge någon du tycker om frukost på sängen.

Eller köp någon ett träd på www.ettklickforskogen.se, eller varför inte göra en global insats och sprida oppinion mot fattigdom i världen genom att köpa ett vitt armband via Diakonia och hemsidan www.utrotafattigdomen.nu.

Ska bara köpa tre julklappar i år förutom några av ovanstående. Det blir till varje barn och en världens bästa väninna som behöver lite extra prål och glamour på sin färd genom livet. Förutom det så blir det gåvor i andra hand med mening. Börjar vara så trött på ägandet av saker som inte skänker någon känsla, ha för att ha. Har funderingar på att lämna tillbaks julklappar jag inte behöver... bara så ni vet.

Snälla rara goa och hjärliga människor - satsa på julklappar som skänker mottagaren en känsla i stället. Prål och bling - för att hon som ska bära den skiner i kapp som en sol av strålande glädje att få bära dem, eller ett set med fantastiska sticknålar så att handarbetet blir till ett enda lyckligt maskande. Eller varför inte en god doft till dig själv som får kärleken att bli yr i huvudet av erotisk upphetsning...

Eller som jag - satsar på att ge till någon annans inköp. Pengar till stiftelser och organsationer för inköp i nästa led till någon som behöver det. T.ex. träd till världens barn i framtiden och för utrotningshotade microorganismer i våra urskogar eller då ett vitt band som väcker tankar inför andra människors missär och ofrivilja att leva - mitt i fattigdom - med betoning på dom. Vad är det för ett brott som ska sonas??? Det är ingen som väljer fattigdom - ändå tvingas miljoner mammor och pappor uppfostra sina barn  i just - fattigdom. Eller än värre sälja sina barn för att ett annat ska få gå i skola... 

Trevlig 3:e advent
Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits